Een Poes en een Leeg Panterbankje

Die ingrediënten bleven er over voor mijn “bubbel” medio maart 2020. Ik heb me zeer verbaasd hoe zó velen zich gretig terugtrokken in hun “bubbels”. Als makke schapen namen zij de coronamaatregelen tot zich. Ikzelf voelde me eerder een boze kat die in ’t nauw gedreven werd. Mijn jongste dochter had net een paar maanden daarvoor het nest verlaten. Aan dat feit moest ik erg wennen . . . daar nog bovenop, woont mijn vriend in België, aan de grens bij Maastricht. Maar het werd nog erger, de maatregelen creëerden een angstcultuur. Schapen veranderden in angsthazen. Ik werd er verdrietig van.

Gelukkig voor mij kwam het goede van boven. Nummers 39-1 hoog en 2 hoog besloten in coronatijd één huishouden te vormen. Hierdoor konden wij van alles delen zonder afstand en maatregelen. Lekker spontaan dichtbij. Nu nog de panter van het bankje in de vrouw, zodat zij in deze transitietijd niet voor de poes zal zijn.